web analytics

Dagbesteding / Werktraject / Stage

Wij bieden dagbesteding aan van maandag t/m vrijdag. Heeft de cliënt geen vervoer naar logoonze zorgboerderij dan is er de mogelijkheid dat hij/zij door ons opgehaald en thuisgebracht wordt.
De uren van de dagbesteding kunnen verschillen dit gebeurt in overleg met de cliënt.Van iedere cliënt wordt een zorg/begeleidingplan opgesteld, dit gebeurt in overleg met de cliënt en hun ouders/verzorgers.

Om de geboden zorg goed af te kunnen stemmen op de zorgvraag werken wij in kleine groepjes. Door onze specialistische begeleiding kan de cliënt op een ontspannen manier leuke werkstukjes maken en nieuwe vaardigheden aanleren. In deze groepjes werken we ook aan het verbeteren van de sociale vaardigheden en zelfredzaamheid.
Elke cliënt krijgt zoveel hulp als hij/zij nodig heeft.

Iedereen mag op zijn eigen niveau werken/leren.

De producten die wij met de cliënten maken worden verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar de cliënt die dit gemaakt heeft. Het maakt niet uit hoeveel hulp de cliënt hierbij nodig heeft gehad want hij/zij heeft dit gemaakt. Zo ervaren zij ook de waarde van hun werk en geld. Dit geeft hen meer zelfvertrouwen en vergroot hun eigenwaarde.

Samen met de cliënten, ouders en/of school kijken we waar hun interesses en mogelijkheden liggen.

Activiteiten kunnen zijn:

- Tuinieren (tuin, moestuin,kas) en onderhoud van het erf. Het ervaren van het seizoen, leren veilig werken en wat doe je wanneer en hoe.

- Dierverzorging ( schapen, konijnen, kippen, eenden, waterschildpadden, hond, kat). Leren verantwoordelijk te zijn, een dier liefde en aandacht te geven geeft innerlijke rust.

- Paardrijden en/of verzorgen. Paarden spiegelen het gedrag van cliënten, zij kunnen hun zelfvertrouwen opbouwen om zo’n groot paard aan te kunnen sturen.

- Creatieve werkvormen. Om zo om te leren gaan met de verschillende materialen en technieken om de motoriek en creativiteit te stimuleren.

  • Textiele werkvormen (tasjes, schortjes, placemats, knuffels enz.)
  • Zeepjes maken (zeep maken, kleuren, geuren, verpakken)
  • Vlechten van wilgentenen (mandjes, borden, kransen enz.)
  • Houtbewerking (gereedschapskist, vogelhuisje enz.)
  • Weven (armbandjes, pannenlappen, kleedjes enz.)
  • Vilten (nat en naald) (sleutelhangers, tasjes, bloemen enz.)
  • Koken/bakken (samen koken/bakken en eten)
  • Overig (flessen versieren, sfeerlichtjes maken enz.)

Tijdens de activiteiten proberen we zoveel mogelijk initiatief uit de cliënt zelf te laten komen, overleg wat je gaat doen, wat heb je ervoor nodig, hoe ga je het doen.

Op een ontspannen manier (ieder naar eigen kunnen) leren op een sociale manier samen of naast elkaar te kunnen werken.

Op dit moment hebben we nog enkele plaatsen vrij voor de dagbesteding

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

3-fotos

17