web analytics

Hallo lezers,
D is een meisje en zat in het derde jaar van her regulier voortgezet onderwijs.
In dit derde jaar liep D helemaal vast op school, de cijfers daalde naar onvoldoendes en hiermee daalde haar zelfbeeld ook dramatisch. Er waren veel miscommunicaties op school omdat D niet de juiste verbanden kon leggen, oorzaak-gevolg. Na overleg gehad te hebben met Annette, eigenaresse van de zorgboerderij hebben we besloten om individuele begeleiding in te gaan zetten om D te helpen met het structureren van haar huiswerk, ook werd haar uitgelegd hoe ze moest gaan leren.
Annette besprak met D de sociale aspecten die op school gebeurde, filterde deze uit en maakte met D de juiste koppelingen waardoor ze de situatie wel begreep.
Annette kwam meerdere keren per week bij ons thuis om D te helpen, ook nam D haar huiswerk mee naar de zorgboerderij tijdens haar logeerweekenden. Annette ging ook mee naar de gesprekken op school en zij is de school ook heel dankbaar voor hun medewerking zo mocht zij de toetsen inzien om te kijken waar D de fout in ging. D heeft hard moeten werken maar het wierp al snel zijn vruchten af, ze haalde weer voldoendes, YES. Het is heel erg hard werken om onvoldoendes op te halen maar het is D gelukt eind van het jaar is zij overgegaan met allemaal voldoendes en zelfvertrouwen. Dit is het bewijs dat een goede samenwerking tussen hulpverlening, cli├źnt, ouders en school zijn vruchten afwerpt en het kind een toekomst kan bieden.

Met heel veel dank Y