web analytics

Weekend- / Vakantieopvang

Tijdens weekenden en vakanties valt vaak de structuur voor de cliënt weg. Tijden worden logolosgelaten en regels en omgangsvormen zijn soms anders. Wij leren cliënten hiermee omgaan. Tijdens de logeerweekenden verblijven onze cliënten (4-18 jaar) in vaste groepjes met vaste begeleidsters op onze zorgboerderij.
De logeerweekenden beginnen op vrijdag om 16.00 uur en eindigen op zondag om 16.00 uur.

Voor jongens en meisjes hebben we aparte groepen.

Tijdens de logeerweekenden werken wij afhankelijk van ieders individuele zorgvraag aan het verbeteren van hun sociale vaardigheden of hun zelfredzaamheid. Voor sommige cliënten is in een vreemde omgeving moeilijk in te schatten om hun al bestaand aangeleerd gedrag daar ook toe te passen.

Wij oefenen met elkaar tijdens de logeerweekenden met (kleine) uitstapjes om zo hun algemene ontwikkeling te vergroten. Maar ook om hun aanwezige sociale vaardigheden en zelfredzaamheid toe te kunnen passen in een vreemde omgeving. Veel cliënten hebben geen vrienden in hun directe woonomgeving. Wij vinden het erg fijn om te zien dat er op de zorgboerderij vriendschappen gesloten worden en dat deze ook buiten de zorgboerderij om worden voortgezet.

14-18

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakantie kunnen onze cliënten op Landelijk Leven terecht om te logeren of voor losse dagen. Ook in de vakantieperiode maken wij meerdere uitstapjes afgestemd op de
behoefte en de zorgvraag van de cliënten. Het is immers ook voor hen vakantie. Een tijd om op een ontspannen manier leuke dingen te doen.

De zorgboerderij organiseert ook vakanties naar andere locaties zoals: Terschelling en Landal. Iedere zomer organiseert de zorgboerderij een zomerkamp in thema op Landelijk Leven. Dit is genieten in een vertrouwde omgeving.

15tm23